Vesta

CH SE*Garmabia’s Amalthea OSH h 25

3

Vesta, som hon kallas till vardags, är min allra först oriental. Jag hade letat i cirka två år efter en katt som passade in på mina önskemål för en sällskapskatt och som även verkade lovande för eventuell avel. Tack vare min goda vän Lo hittade jag Vesta hos Lotta i Knislinge och jag kunde inte ha fått en finare katt! Vesta är en riktig mattegris som helst sitter fast som ett plåster på mig dygnet runt. Hon har ett mjukt temperament och går bra ihop med alla de andra katterna. Vesta är chokladsköldpaddtickad med fantastiskt vackra gröna ögon.

Vesta är mamma till A-kullen och farmor till B-kullen. Hon ligger även bakom fler kullar födda hos oss, S*Garmabia’s och S*Kardarkas. Efter sin första kull har Vesta varit dräktig ytterligare två gånger. Tyvärr har båda dräktigheterna av olika anledningar slutat med kejsarsnitt utan några överlevande ungar. Vesta fick därför bli kastrat och hjälpa till att uppfostra kommande generationer istället. Hon är PRA-fri, testad negativt mot FIV/FeLV och hjärtscannad utan anmärkning.

Vesta är visad på utställning tre gånger under 2016, med fina vitsord varje gång. Hon har tagit tre cert och fått titeln champion. Vesta är även visad som kastrat en gång under 2019 och blev då nominerad till panelen!

STAMTAVLA